Evrimcilerin ara geçiş formu olduğunu iddia ettikleri Coelacanth mükemmel bir canlı olarak denizlerde yüzüyor

Evrimcilerin soyu tükenmiş bir ara-geçiş canlısı olarak ortaya attıkları ama günümüzde halen yaşayan bir dip balığı olduğu anlaşılan Coelacanth gibi canlıların fosilleri, evrim teorisinin değişim senaryosunu yalanlayan çok çarpıcı bir tablo çizmektedir.
Fosil kayıtlarına göre 410 milyon yıl öncesine dayanan Coelacanth, evrimciler tarafından, balıklar ile amfibiyenler arasında yer alan çok güçlü bir ara form delili sayılıyordu. 70 milyon yıl önce fosil kayıtlarından gizemli bir şekilde silinmiş ve o dönemde soyunun tükendiğine inanılmıştı. Fakat durum farklıydı. İlki 1938 yılında Güney Afrika’da, ikincisi 1952 yılında Madagaskar’ı n Kuzeybatısındaki Comores adalarında ve diğeri ise 1998 yılında Endonezya Sulawesi’de olmak üzere Coelacanth, 200’den fazla kere günümüz okyanuslarında yakalandı. Ele geçirilen ilk Coelacanth karşısında şaşkınlığını açıkça ifade etmekten kendini alamayan evrimci paleontolog J. L. B. Smith,

“Yolda dinozora rastlasaydım, daha çok şaşırmazdım,” diyordu. (Jean-Jacques Hublin, The Hamlyn Encyclopædia of Prehistoric Animals, New York: The Hamlyn Publishing Group Ltd., 1984, s. 120)

Coelacanth’ın canlı örneklerinin bulunmasıyla bu canlı hakkındaki iddiaların bir aldatmacadan başka bir şey olmadığı da ortaya çıkmış oldu. Ayrıca evrimciler bu canlıyı hep sığ sularda yaşayan ve sudan çıkmaya hazırlanan bir sürüngen adayı olarak tanıtmışlardı. Oysa Coelacanth’ın gerçekte okyanusun en derin sularında yaşayan ve 180 m derinliğin üzerine hemen hiç çıkmayan bir dip balığı olduğu anlaşıldı. Aşağıdaki videoda Coelacanth’ın günümüzde derin sularda nasıl mükemmel bir balık olarak yüzdüğünü seyredebilirsiniz.

Coelacanth‘ın canlı olarak yakalanmasından sonra üzerinde yapılan anatomik incelemeler de evrimcileri yalanlayan pek çok bulgu ortaya koymuştur. Bundan 400 milyon yıl önce, sözde ilkel canlıların yaşadığı iddia edilen bir dönemde, Coelacanth‘ın günümüzdeki pek çok balıkta dahi olmayan son derece kompleks özelliklere sahip olduğu anlaşılmıştır. Bunlardan biri, canlının çevredeki elektromanyetik alanlara duyarlı olmasıdır. Bu, Coelacanth‘ın kompleks bir duyu organına sahip olduğunu göstermektedir. Bilim adamları, balığın rostal organının beyne bağlandığı sinirlerin düzenine bakarak, bu organın elektromanyetik alanları algılama görevi yürüttüğünü kabul etmektedirler.


 

Coolacanth‘ın kompleks yapısı ve özellikleri karşısında evrimcilerin içine düştüğü şaşkınlık Focus dergisinde şöyle ifade edilmektedir:

 

Fosillere göre, balıkların ortaya çıktığı tarih, günümüzden yaklaşık 470 milyon yıl öncesine denk geliyor. Coelacanth‘ın ortaya çıkması ise bu tarihten 60 milyon yıl sonra. Çok ilkel özelliklere sahip olması beklenen bu yaratığın, son derece karmaşık bir yapı sergilemesi şaşkınlık uyandırıyor.

 

Yaklaşık 400 milyon yıldır varlığını devam ettiren Coelacanth evrimcileri açmaza sokan bir balıktır. 400 milyon yıllık bir süre boyunca Coelacanth‘da hiçbir değişiklik yaşanmaması, canlıların evrimle ortaya çıktığı ve birbirlerinden türedikleri iddiasını yalanlamaktadır. Üstte resimlerini gördüğünüz 145 milyon yıllık Coelacanth fosili, evrimcilerin hayali bir geçişle birbirine bağlamaya çalıştıkları kara ve deniz canlıları arasındaki derin uçurumu bir kez daha ortaya çıkarmaktadır.

http://harunyahya.org/tr/Makaleler/13573/Evrimcilerin-ara-gecis-formu-oldugunu-iddia-ettikleri-Coelacanth-mukemmel-bir-canli-olarak-denizlerde-yuzuyor