Hücredeki Bilinç
Darwinizm’in ortaya atıldığı 19. yüzyılın en belirgin özelliği bilim ve teknoloji düzeyinin son derece geri olmasıydı. Bu durum ise evrim taraftarlarının “canlılığın temelde basit bir yapıya sahip olduğu” yönünde gerçek dışı bir görüşü benimsemelerine yol açmıştı. Darwin’in en büyük destekçilerinden biri olan Alman biyolog Ernst Haeckel’in hücreyi “jöle kıvamında basit bir baloncuk” olarak tanımlaması o dönemin bu ilkel bilim anlayışını gözler önüne sermekteydi.
Bu geri kalmış bilim düzeyi evrimcilerin canlı hücresinin doğal şartlarla, kendiliğinden, kolayca oluşabileceği şeklindeki akıl dışı iddialarını çekinmeden savunmalarına imkan tanıyordu: Ancak evrimciler büyük bir yanılgı içindeydi…
Darwin’den günümüze kadar geçen, yüzyılı aşkın bir süre içinde, bilim ve teknolojide dev adımlar atıldı. Bilim adamları, Haeckel’in “jöle kıvamında basit bir baloncuk” dediği hücrenin gerçekte nasıl üstün ve karmaşık bir yapıya sahip olduğunu keşfettiler. Ve hücrenin hiç de önceden sanıldığı gibi basit bir yapı olmadığını hayretle gördüler. Tam aksine, hücrenin içinde, Darwin zamanında hayal bile edilemeyecek kadar kompleks bir sistem olduğu ortaya çıktı.
Elinizdeki bu kitapta, son derece kompleks ve mükemmel sistemlere sahip, minyatür bir teknoloji harikası olan hücredeki yaratılış mucizelerini tanıyacaksınız. Hücre içindeki organellerin, hücrede üretilen enzimlerin, hormonların ve diğer moleküllerin, kendilerinden kaynaklanması mümkün olmayan olağanüstü bir bilinçle gerçekleştirdikleri, akılcı, planlı ve hesaplı hareketleri göreceksiniz.
İnsan bedenindeki yaklaşık yüz trilyon hücrenin herbirinde sergilenen bu üstün akıl ve bilincin örneklerini okuyacaksınız ve her zaman olduğu gibi canlı-cansız tüm varlıkların bilinçsiz tesadüflerin değil, Alemlerin Rabbi olan Allah’ın üstün kudretinin, bilgisinin ve sanatının bir eseri olduğuna şahitlik edeceksiniz.
http://harunyahya.org/tr/Kitaplar/703/Hucredeki-Bilinc
DOSYA İNDİR | |
---|---|